Bilgilendirme
  • Gönderen adresi hatalı:oliwer53@hotmail.com
  • Gönderen adresi hatalı:oliwer53@hotmail.com
  • Gönderen adresi hatalı:oliwer53@hotmail.com
  • Gönderen adresi hatalı:oliwer53@hotmail.com
Makaleler

Nurettin Uzun Kimdir ?

Nurettin Uzun Kimdir1940 yılında Erzincan-Kemaliye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Sivas Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. 31 Ekim 1961 yılında Habibler Köyü İlkokulu’nöreve başladı. Bu görevini bıkmadan, usanmadan meslek sevgisi, meslek üstün başarısı, Türk milliyetçisi, Atatürkçü düşüncesi, vatan ve insan sevgisiyle 41 yıl sürdürdü. 41 yıl boyunca aynı evde dede, oğul ve torun olmak üzere 3 kuşak mezun etti. 24 Kasım 1990 yılında yılın öğretmeni seçildi. Hayatı mesleğine dolu doluhizmet etmekle geçti.

Yeni nesil meslektaşlarına ışık kaynağı oldu. Onlara Atatürkçülüğü ve vatana hizmet etmenin örneklemelerini sundu.Yaşı 61, meslekte 41. yılı. Ulaştığı nokta: iki derslikli, iki öğretmenli, 90 öğrencili ve 500 nüfuslu köyden; 35 öğretmenli, 32 derslikli, 1500 öğrencili ve 4000 nüfuslu Habibler Mahallesi. Bu süreçte halk ile öyle kaynaştı ki halkın arasından biri oldu. Eşi Aysel Hanım’ın köy halkına dikiş nakış kursları açmasıyla maddi açıdan aile bütçelerine katkıları oldu. Türk işlemeciliğini de yaygınlaştırarak köyün adının duyurulmasını sağladı.Kendisi halkın arasında yerini alarak okulun yapımında , caminin yapımında, özellikle minarenin yapımında büyük görev üstlendi. Kendisinin büyük azmi, çalışması sadece halkın değil, amirlerinin de taktirlerini kazandı. İyi bir eş, örnek bir baba. İki oğlu ve bir kızı bulunmakta. Büyük oğlu Cem UZUN Edirne Tıp Fakültesi’nde doktor, kızı öğretmen, oğlu Mehmet Can Boğaziçi Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisidir.

Habibler halkı ve mezunları olarak emekli olmasından yana değildik. Sonra yeter dedi. Gözüm arkada değil, emanet edeceğim kişiler hazır. Bizler onun yetiştirdiği kuşak olarak kendisiyle gurur duyuyor, onun öğrencisi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Saygıdeğer öğretmenimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.

 

Fatma AKMAN

Nurettin Uzun İlköğretim Okulu

Müdür Baş Yardımcısı

 

Editörün notu:  Sn. Nurettin Uzun'a  ait biyografi, Nurettin Uzun İlköğretim okulu'nun resmi web adresinden derlenmiştir.

Yorumlar   

0 #1 chy 11-11-2015 16:38
ben nurettin uzun orta öretim 5/b de okuyorum bu okulda olan ve bu siteye girip benle aynı okulda yaşıyan varsa lütfen tanışalım

You have no rights to post comments

Bu site habibler'e gönül vermiş gençlerin hazırladığı, herhangi bir çıkar gözetmeden tamamen habibler'in tanıtılması için kurulan bir sitedir.
 Sitemiz herhangi bir siyasi partinin veya bir grubun örgütün uzantısı değildir. Kesinlikle siyasi bir amaca ve görüşe hizmet etmemektedir.
 Sitemizdeki bilgilerin tamamı insanlarla yapılan röportajlardan derlenmiş olup kesin bilgi değillerdir.
 Sitemizdeki bilgilerin tamamı (aksi ispat edilmedikçe) sitemize özgün olarak yazılmıştır. İzinsiz kopyalanması ve paylaşılması YASAKTIR.